Държат с интимен компромат архитект №1 на София Здравко Здравков

0

Главният архитект на София Здравко Здравков следва желанията и спазва дословно всяка заповед на кмета Васил Терзиев, защото бил държан на къса каишка с интимен компромат.

Това сподели пред Narod.bg източник от Столична община, като в сигнала се обяснява защо въпреки издънките си 51-годишният плевенчанин продължава да е главен архитект.

Компроматът е достатъчно гнусен, става дума за случка, която разрушава библейската догма за любов единствено между Адам и Ева, намекна витиевато информаторът на Narod.bg.

Заради компромата Здравко Здравков е твърдо зад кмета Васил Терзиев, който пък напук на всякаква политическа логика отказва да се раздели с главния архитект, назначен от предишния градоначалник на София, и да постави свой доверен човек на поста.

Добре е да припомним, че главният архитект е с достатъчна оперативна самостоятелност, която му позволява да създава собствени икономически кръгове.

Вероятно те са и в основата той все още да заема този пост. Още преди избора му за главен архитект на София плевенчанинът доказал способността си да участва в конструкции на схеми.

Назначението на арх. Здравков на този отговорен пост стартира заедно с впускането му в съдебни дела като управител на обединение от фирми за инвестиционно проектиране и енергийна ефективност, участвали в разпределянето на средства по европейски програми.

Управлявани от него няколко юридически лица в обединение, са част от обвинение на КЗК (Комисия за защита на конкуренцията) в картел, заедно с други фирми, участвали в процеса на саниране в няколко области в България.

КЗК образува преписка № КЗК-114/2016 г. относно тръжни манипулации – енергийна ефективност, а последвалите съдебни дела продължават с години…

Narod.bg обещава продължение на темата.

Прегледана: 22980

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече