Деси Иванчева съди затвора в Сливен

0

Бившата кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева съди затвора в Сливен. Делото се води в Софийския административен съд. Тя съди затвора в Сливен заради влошеното си здравословно състояние и неглижирането от страна на служители на затвора на здравословните ѝ проблеми чрез липсата на лечение, пише DarikNews.

От неправителствената организация „Зелен Младост“ съобщиха че „повече от 6 месеца Иванчева не е получавала хормоналното си лечение, чрез което се контролира размерът на микроаденомът на хипофизата ѝ. За този период аденомът е нараснал. След намеса на омбудсмана и дълга комуникация на медицински специалисти от институцията към нея, в крайна сметка Иванчева е получила нужното ѝ хормонално лечение. Впоследствие тя бе пусната за изследване и лечение на затруднено дишане. Оказало се, че осъдената за корупция бивша кметица е развила астма, която вероятно е придобита от влажни помещения с мухъл и плесени в ареста“.

Десислава Иванчева е осъдена за подкуп на шест години затвор, 12 хил. лева глоба и лишаване от право да заема ръководна държавна и общинска длъжност за осем години.

Прегледана: 85690

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече