Спецакция: Полиция влезе в офиси, свързани с Алексей Петров

0

Полиция влезе в сграда на бул. „Черни връх“ в София, където има офиси на „Лев инс“ и на Съюза за стопанска инициатива на гражданите.

Операцията е по неотложност и е свързана с убийството на Алексей Петров, предава БНТ, позовавайки се на информация от МВР.

По данни на bTV и NOVA екипи на полицията са пристигнали с бусове и коли, а маскирани униформени са влезли в сградата около 12 часа на обяд.

Според хора, които работят в сградата, всички служители са събрани на 3 и 5 етаж.

Явор Колев от „Лев инс“ коментира, че операцията на полицията не се провежда в офисите на застрахователната компания, каквато информация излезе по-рано. Претърсват се офисите на фирма, която е наела помещения в сградата.

Колев каза още, че не знае какво точно разследват полицаите, влезли в сградата.

По повод на убийството на Алексей Петров, Явор Колев уточни, че обиски в офисите на „Лев инс“ разследващите са направили още в деня на стрелбата, а самият Колев и служители на компанията тогава са разпитвани като свидетели.

До момента прокуратурата не е уведомена за действията на МВР.

Малко по-късно от Съюза за стопанска инициатива, който също се помещава в сградата на бул. „Черни връх“, излязоха с позиция, че акцията не е насочена нито срещу администрацията, нито към членове на съюза.

Етажът, на който се намират офисите на ССИ, е бил само огледан от полицията.

От ССИ уверяват членовете си, че организацията надлежно и стриктно продължава да изпълнява своите ангажименти и дейност.

Алексей Петров беше застрелян на 16 август по обяд миналата година на пътеката между столичния кв. „Драгалевци“ и междинната станция на лифта „Бай Кръстьо“. С него по обичайния му за разходка маршрут е била 48-годишната треньорка по тенис и планински водач Мирослава Михайлова.

Убиецът ликвидира Петров на място, а спътницата му бе простреляна и беше в тежко състояние.

Прегледана: 85210

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече