МЪЛНИЯ! Започва спешна проверка на големите болници

0

Министерството на здравеопазването започва спешни проверки на големите болници.

Инспекциите ще бъдат предприети по разпореждане на премиера Николай Денков с днешна дата, с което е натоварил здравния министър Христо Хинков, съобщи Dir.bg. В заповедта няма посочен конкретен повод за проверките, но те започват на фона на смяната на шефа на „Пирогов“ д-р Валентин Димитров, която е факт също от днес.

Резултатите от спешните инспекции на здравните власти трябва да бъдат оповестени публично, на сайта на здравното министерство, а срокът за приключването им е до края на седмицата. Проверяващите, които ще изпрати здравният министър, трябва да установят нарушения и лоши практики в големите лечебни заведения.

По-рано днес беше съобщено за освобождаването на д-р Валентин Димитров от директорския пост на „Пирогов“.

На негово място е назначен доц. Константин Желев Димов, който е бивш кадър на „Пирогов“, но от четири години работи в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Света Анна“.

И двата документа носят дата 27 ноември и са подписани от здравния министър проф. Христо Хинков.

„Не можем да ви потвърдим за смяната, тъй като в момента министри и заместник-министри са на заседание, и едва след него можем да ви дадем информация“, отговориха на нашия въпрос сменен ли е шефът на „Пирогов“ от пресцентъра на здравното министерство.

Преди седмица пък председателят на здравната комисия в парламента проф. Костадин Ангелов от ГЕРБ обяви, че някой има политически апетити към „Пирогов“ и се стреми да овладее спешната болница, като се зарече това да не бъде допуснато.

Прегледана: 115865

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече