Бивша асистентка на Робърт де Ниро го осъди за 1,2 млн. долара за дискриминация

0

Съдебен състав осъди компанията на Робърт де Ниро да плати повече от 1,2 милиона долара на бившата му лична асистентка, след като установи, че продуцентската му компания е извършила дискриминация по полов признак, предаде агенция Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпреки че съдебният състав установи, че Де Ниро не носи лична отговорност за случилото се, беше разпоредено продуцентската му компания Canal Productions да извърши две плащания от по 632 142 долара на дългогодишната му лична асистентка Греъм Чейс Робинсън.

Де Ниро, който прекара три дни на двуседмичното съдебно заседание, включително два на свидетелската скамейка, е впримчен в съдебни дела с Робинсън, откакто тя напусна през април 2019 г. Той не беше в съдебната зала, когато присъдата беше прочетена в четвъртък следобед.

41-годишната Робинсън свидетелства, че 80-годишният Де Ниро и приятелката му Тифани Чен са се обединили срещу нея, за да превърнат работата, която някога е обичала, в кошмар.

Де Ниро и Чен свидетелстват, че Робинсън се е превърнала в проблем, когато стремежът ѝ да напредва отвъд Canal Productions, компанията на Де Ниро, в която е работила, я е накарал да поставя все по-големи изисквания, за да остане на работа.

В рамките на два дни на свидетелската скамейка актьорът разказа на съдебните заседатели, че е увеличил заплатата на Робинсън от по-малко от 100 000 долара годишно на 300 000 долара и е повишил титлата ѝ до вицепрезидент по продукцията и финансите по нейно искане, въпреки че отговорностите ѝ са останали почти същите.

На моменти Де Ниро призна от свидетелската скамейка много от твърденията на Робинсън в подкрепа на нейния иск за дискриминация по полов признак и отмъщение на стойност 12 млн. долара, включително, че той може да ѝ е казал, че личният му треньор е получавал по-високо възнаграждение от нея, отчасти защото е имал семейство, което да издържа, съобщи АП.

Прегледана: 116665

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече