Шарън Стоун: Дълго време исках да се преструвам, че съм добре

0

Шарън Стоун казва, че вече се чувства по-уверена и спокойна да разказва за премеждието, което й се случило преди 20 години, съобщава „People“.

През 2001 г. на актрисата беше даден шанс от 1 процент да оцелее, след като спукана гръбначна артерия прокървява в мозъка й в продължение на девет дни. По онова време, Стоун, която днес е на 65 години, процъфтява както професионално, така и в личен план. Тя получава първата си номинация за „Оскар“ за ролята си в „Казино“, месеци преди това осиновява сина си Роан, сега на 23 години, с тогавашния си съпруг, вестникарят Фил Бронстейн. Оттогава тя осиновява още две деца: синовете Леърд, на 18, и Куин, на 17 години.

Дълго време исках да се преструвам, че съм добре. Истината е, че имам нужда от осем часа непрекъснат сън, за да подействат лекарствата ми за мозъка, така че да нямам гърчове. Понеже съм един вид инвалид, не ме наемат често за роли. През последните 22 години, такава е ситуацията при мен“, коментира звездата от „Първичен инстинкт“.

След инцидента Стоун преминава през мрачен период: бракът й се разпадна (тя и Бронстейн се разведоха през 2004 г.) и, както казва тя, Холивуд спря да се обажда.

Шарън Стоун казва, че само баща й се е притекъл на помощ, след като тя почти не си отишла.

Припомняйки си първоначалния процес на възстановяване, Стоун казва, че е заеквала в ранните етапи и не е виждала ясно. Тя казва, че също е страдала от загуба на памет за дълъг период от време.

Загубих всичко. Загубих всичките си пари. Загубих попечителството над детето си. Загубих кариерата си. Загубих всички онези неща, които чувстваш, че са твоята истинска самоличност и твоят живот„, споделя тя. Не успява да си върне всичко, но достига до точка да има това, от което най-много се нуждае.

Запитана как е събрала смелостта да сподели историята си, Стоун обяснява: „Идвам от много разбито семейство. Израснах с вярата, че трябва да се грижа за всички останали. Отне ми много време, за да осъзная това. Имах собствен живот и че не трябваше да оправям този на всички останали и че беше добре да получавам грижи, като човек с увреждания. Чувствам се горда от себе си и горда от моите постижения – от оцеляването до помагането на другите да оцелеят“, казва тя.

Днес Стоун е в борда на Неврологичната фондация „Бароу“, която подкрепя медицинския институт, ръководен от мозъчния хирург, погрижил се за нея, д-р Майкъл Лоутън в Аризона. Той ще бъде е домакин на годишното си събиране на средства „Neuro Night“ на 27 октомври. Според нейния уебсайт мисията на Фондацията е да спаси човешки животи чрез иновативно лечение, новаторски изследвания и обучение на следващото поколение от водещи световни неврохирурзи. 

Прегледана: 78990

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече