Орлин със зловещ разказ за убийството: Имахме скандал, Евгения си удари главата, после изчистих

0

36-годишният Орлин Владимиров, подсъдим за жестокото убийство на съпругата си Евгения, проговори за първи път пред магистратите от Софийския градски съд, които гледат делото.

Версията му обаче се различава силно от оповестената информация от разследващите.

„Всичко се случи на 13 октомври 2021 година. Ние седнахме да обядваме към 14-14:30 часа. Приключвахме да ядем и започнахме да разчистваме масата, след което се скарахме. Когато нещата ескалираха, Евгения ме удари по главата. После тя се обърна към кухненския плот, тогава аз се приближих към нея. Тя се обърна, взе от масата чаша и аз хванах нейната лява ръка. С дясната ръка я хванах за врата. Загубихме равновесие, след което двамата паднахме. Тя се удари в ръба на шкафа, тогава осъзнах какво става. Загубихме равновесие и залитнахме, тя си удари главата в ръба на шкафчето на телевизора. Видях, че тя е безжизнена. Разтърсих я и видях че има кръв по ръба на шкафчето. Тогава разбрах, че съм я убил и започнах да си представям как детето ни ще се върне от предучилищна и ще види цялата сцена. Започнах да чистя с един моп. Свалих си тениската и започнах да бърша с нея и осъзнах, че не искам детето да види всичко това и да се травмира. Започнах да разчиствам. Не знам дали съм изчистил всичко“, разказа Орлин Владимиров пред съда.

Той не пожела да даде повече обяснения и да отговаря на въпроси. Адвокатите му пък направиха нови доказателствени искания. Беше поискана експертиза, която да изследва конкретната кръв дали е човешка, дали е от жена и коя е нейната кръвна група. Това бе обосновано, като „необходимост е с оглед изясняване на делото“. Искането е да се изследва конкретната кръв, която се намира в апартамента на шкафчето и ДНК експертиза на евентуално иззетата кръв. Съдът отхвърли искането за ДНК експертиза.

В средата на октомври м.г. Евгения беше обявена за изчезнала от 36-годишния си съпруг Орлин. Пред полицаите мъжът обяснил, че жена му тръгнала за фитнес в съседен столичен квартал, но след това не се прибрала, а телефонът й бил изключен. Близо месец продължи издирването на столичанката, която бе майка на 6-годишно момченце. В началото на ноември разследващите откриха тялото на Евгения Владимирова, натъпкано в куфар, изхвърлен в хвостохранилище край Перник. Орлин и баща му Пламен Владимиров, който е бивш служител на ДАНС, бяха задържани и направиха пълни самопризнания.

По-късно разследващите разкриха как се е стигнало до жестокото убийството. Двамата съпрузи се скарали, вероятно заради ревност, и Орлин се нахвърлил на Евгения, душил я с ръце, а жената припаднала. Владимиров помислил, че я е убил и омотал четири пъти главатаѝй във фолио, като покрил устата и носа. Всъщност в този момент жената била жива, макар и в безсъзнание. След това 36-годишният мъж извикал баща си Пламен, който качил тялото на снаха си в личния си автомобил с куфар и го изхвърлил в хвостохранилище край Перник.

Засега не е ясно дали бащата Пламен Владимиров ще дава обяснения. Днес предстоят пледоариите на защитата и прокуратурата. След това магистратите трябва да обявят присъдата. Делото се гледа по общия ред, а не по съкратеното съдебно следствие. Това означава, че подсъдимите ще получат наказание в пълен размер, предвиден в закона.

Прегледана: 70840

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече