Дъщерята на Иван Такев си отиде едва на 40

0

Председателката на Българското египтологическо общество Деница Такева-Германова, която си отиде твърде рано от този свят – на 40 години, е дъщеря на известния телевизионен журналист Иван Такев – легендарен водещ на политическото предаване „Отзвук“ по БНТ, работил и в други телевизии, както и в БНР и радио „Свободна Европа“.

Такев, който преди години беше пресаташе на футболния ЦСКА, се прости с Деница емоционално в социалните мрежи. Постът му просълзи мрежата и за кратко време стотици изказаха съболезнования след огромната трагедия, сполетяла семейството на популярния журналист. Той публикува и множество снимки на дъщеря си.

Ето и трогателния пост на Иван Такев във Фейсбук:

„Моята любима Деничка-звездичка отлетя в безкрая! Отиде си така бързо, както и живя! Казват, че Бог прибира онези свои чеда, които обича най-много, които са най-добри. А тя беше, смея да твърдя най-добрата, или една от най-добрите! Мислех, че увлечението ти по древен Египет е мимолетно, но то се оказа твоя съдба! На шега ти казвах, че си Хауърд Картър в пола!

Дано го срещнеш някъде в небесните селения! Сигурен съм, че той като истински джентълмен леко ще ти се поклони и ще повдигне цилиндъра си! Сигурно някъде там ще срещнеш и любимите ти Гергина Тончева и Оги Радев! Съжалявам, че не съм на твоето място, и че ме изпревари. Благодаря ти, че ме дари с две слънчеви внучки, които дано са наследили твоя талант и устременост! Няма вече кой да ми дава кураж с неговото, дядка, дядка всичко ще е наред!

Лети моя звездичке! Толкова много твои планове и мечти останаха нереализирани. За нас ти винаги ще бъдеш жива. Твоят неукротим дух и интелект винаги ще бъдат с нас! „Смъртта понякога е твърде жалка, живота-непосилно груб, а в черната прощална катафалка лежи звезда, наместо труп“! Безкрайно те обичаме!“.

Прегледана: 76770

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече