Баскетболната федерация осъди остро Тити Папазов

0

„Българска федерация баскетбол категорично се разграничава и остро осъжда действията на г-н Константин Папазов, настоящ президент на Баскетболен „Левски 2014“, които станаха публично достояние в подкаста „При Тото“. Това се казва в позиция на президентът на федерацията Георги Глушков, която идва близо две седмици след като се разбра за случая.

„В интервюто, излъчено в Youtube-канал през март тази година, действията, на които е подложил момиче според собствения му разказ, са в пълно противоречие с морала и обществената роля на Българската федерация по баскетбол“, продължава позицията на БФБ.

В нея се казва, че всяка форма на агресия – психическа, физическа, е крайно неприемлива и уронваща престижа на организацията.

„Тя е несъвместима с разбиранията ни за цивилизовани човешки отношения, основаващи се на взаимно уважение и толерантност. В лично качество съм убеден, че широкото общественото порицание, на което е подложен г-н Папазов през последните дни за действията си преди 28 години, е явен знак, че българското общество не може и няма да търпи подобни прояви повече, въпреки изтеклата давност“, казва Георги Глушков.

Причината за позицията е участието на Тити Папазов в подкаста на рапъра Йонислав Йотов – Тото през март месец т.г. По време на снимките Папазов разказва през смях как преди време е малтретирал и подстригал 18-годишно момиче, а Йотов демонстира явно забавление от бруталната изповед на Папазов. Публиката в студиото също се смее.

Контекстът напълно се промени след излизането наяве на чудовищната история с 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора, която бе обезобразена с макетното ножче, бита и остригана. Заподозрян е нейният бивш приятел, който работи като охрана в популярен нощен клуб в града.

Веднага след това десетки хиляди граждани излязоха на протест срещу домашното насилие, а в социалните мрежи бе напомнено за подкаста на Тото с Тити Папазов.

Пред Нова тв Тити Папазов се опита да се оправдае, че е имал уговорка с момичето – ако той ѝ изневери, тя да му счупи фаровете на колата, а ако тя му изневери – да я остриже. Начинът, по който самият Папазов разказа историята пред подкаста, показва, че става дума за насилствен акт. Момичето е пищяло, както Папазов разказва, което е привлякло вниманието на съседите.

„Стоя зад думите си, но осъзнавам действията си. Нито мога да се оправдая, нито мога да върна нещата“, каза Папазов.

Във Фейсбук певицата Йоана Захариева определи Папазов като психопат, след което разказа, че момичето, което той е остригал, било нейна съученичка. То не е успяло да се възстанови след случая, повече не се е върнало в училище и по-късно емигрирало.

„Това категорично не отговоря на истината“, каза Папазов. Той твърди още, че момичето не е било на 16, а на 19 години, когато я е остригал. Във видеото от подкаста с Тото обаче се чува как самият Папазов казва, че тя е била на 16 години.

До този момент не е имало реакция от играчите и служителите на баскетболния „Левски“.

Прегледана: 78135

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече