Полицията откри нелегална лаборатория, пълна със заразни болести

0

Органите на реда в Калифорния са нахлули в тайна и нелегална научна лаборатория, заредена с приблизително 1000 лабораторни мишки, съобщава NBC News.

Полицията открила множество съдове с човешка кръв и инфекциозни заболявания, включително Ковид-19, херпес, хепатит и ХИВ.

Лабораторията била поместена в складово помещение, а полицията се натъква на нея след съобщение за съмнителен градински маркуч, излизащ от дупка в стената на склада.

Наемателят на склада, компания, наречена Prestige BioTech. Тя е свързана с бизнеса на Universal Meditech.

Постоянно се натъкваме на нелицензирани бизнеси. Но никога не сме виждали 30 фризера, хладилници, лабораторни консумативи, медицинско оборудване, хиляда лабораторни мишки и какво ли още не, просто шокиращо„, казва местният управник Никола Зиеба.

Оказва се, че сградата на Universal Meditech в друг щат изгоряла, а компанията решила да премести временно дейността си в склад. Те обаче не казали на никой за това, защото трябвало да вадят разрешения и да търсят по-скъпи терени за наемане, които да отговарят на необходимите изисквания. Според информацията, лабораторията се занимавала с производството на медицински тестове.

Прегледана: 81300

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече