В Индия: Разследват мистериозната смърт на българка в школа по йога

0

46-годишна българка е била открита в безсъзнание в Бихарската школа по йога в индийския град Мунгер. Откарана е в частна болница, където лекарите са обявили смъртта й, съобщиха The Telegraph и „Sakshi post“, като се позовават на местната полиция.

Софиянката Даниела Богомилова Молчовска е намерена в стаята й в общежитието към школата в неделя. Тя е пристигнала преди месец, за да изкара курс по йога. Била е настанена сама в стая.

„Получихме информация за смъртта на българка вчера сутринта. Регистриран е случай на неестествена смърт и се провежда разследване“, каза началникът на полицията в Мунгер Джагунатаради Джаларади пред The Telegraph.

По данни на полицията българката е открита в безсъзнание около 7 часа сутринта, а сигналът до тях е подаден 2 часа по-късно.

Гуру Сахаджананд Сарасвати пък заяви, че Даниела е била здрава и не е имала никакви оплаквания. „Открихме я в безсъзнание в стаята й и я откарахме в близката болница „Sewayan“, където докторите обявиха, че е мъртва. Информирахме полицейския участък в Котвали, както и полицията в Мунгер“, добави той.

Местните власти обявиха, че тялото на 46-годишната софиянка е откарано за аутопсия, която ще бъде извършена от трима съдебни лекари. „Информирали сме близките й в България, както и посолството на Б България в Индия и Министерството на външните работи“, добавиха от администрацията в индийския град.

Бихарската школа по йога е международно призната и е основана от Свами Сатянанда Сарасвати през 1964 г. Намира се на брега на река Ганг в град Мунгер.

Прегледана: 80065

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече