Жената на Гешев трупа пачки от летище „София“

0

Смяната на ръководството на прокуратурата може би ще позволи да бъдат осветлени връзките между бившия директор на Летище „София“ ЕАД Пламен Станчев и Детелина Ханчева, съпруга на бившия главен прокурор Иван Гешев. Добре известно е, че тяхната връзка позволи на Станчев безнаказано да сключва договори за правни и счетоводни услуги с външни фирми за огромни суми, съобщи Narod.bg, като се позовава на информация от очевидец на задкулисните договорки.

Досегашното спокойствие на екс шефа на аеропорта произтича от факта, че сигнали от 2017 г. насам до Софийската градска прокуратура за извършена безстопанственост и за компютърни престъпления са оставени без последствия вече 6 години и се държат на „трупчета“.

Добре би било новото ръководство на прокуратурата да провери съдбата им, която може би се дължи на намесата на бившия главен прокурор, който е услужил на съпругата си.

Впрочем адв. Ханчева, която стои зад част от фирмите, които сключват договори с Летище „София“ и дели с тях получените хонорари, е използвана и за други „услуги“.

Огромните хонорари, платени на адвокатските фирми, са изкуствено завишени, за да се осигурят средства за съпругата на бившия главен прокурор, категоричен е източникът на Narod.bg.

Това е типичен пример за умишлена безстопанственост, защото същият ефект биха постигнали и назначени на щат за скромни суми юрисконсулти. Впрочем, проверка трябва да се извърши не само за безстопанственост – начинът, по който Пламен Станчев се е разпореждал със държавните средства говори, но и за длъжностно присвояване.

Ако прокуратурата не прояви интерес към начина, по който е използвано имуществото на държавното летище и са облагодетелствани адвокати, сред които и съпругата на бившия главен прокурор, това ще означава, че епохата „Гешев“ в държавното обвинение не е свършила.

Още по-необяснимо е, че Станчев, който отдавна е в пенсионна възраст, се готви отново да се върне „на бял кон“ в държавната администрация. И ако не бъдат проверени неговите действия и мащабното източване на държавната фирма по негово ръководство, прокуратурата явно ще се е примирила това да продължи.

Прегледана: 84415

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече