Татяна Дончева изригна: Най-добре Гешев сам да подаде оставка

0

Най-чистият вариант е главният прокурор Иван Гешев да подаде оставка, а не да се стига до грозни процедури дали е уронил престижа на съдебната власт. Това заяви председателят на „Движение 21“ Татяна Дончева по бТВ.

Според нея обвиненията, че Гешев е допуснал израелския експерт, който присъствал на мястото на взрива, няма да издържат. „Той ще каже, че не е наблюдаващ прокурор и никъде никого не е допускал“, смята тя.

„Гешев е неправилно назначение на един човек, готвен за милиционер, на пост, изискващ магистратски качества. А той като юрист е посредствен, под средното ниво. Изборът му беше грешен. Това създава нездрава среда в прокуратурата. Прокуратурата е най-ощетената среда в този преход“ добави Дончева.

Гешев няма да спечели нищо, ако внезапно предприеме някакви арести в отговор на искането за оставката. „Имаме съдебен контрол и повече от 72 часа никой няма да престои в ареста“, смята тя.

Според Дончева зам.-главният прокурор Борислав Сарафов е същата история ката нагласа и поведение като Гешев. „Той е един от хората, кандидатите за трона. Ясен Тодоров – също“, смята тя.

Прегледана: 99620

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече