Сапунен сериал: Докато синът на Дмитрий Песков уж се сражава на фронта, електрическата му кола събира фишове из Москва

0

Сапунен сериал със сина на кремълския говорител Дмитрий Песков Николай (Николай Чоулз) сглоби руската пропаганда, след като през няколко източника пусна информация, че Песков-младши се е сражавал 6 месеца срещу украинците в редиците на ЧВК „Вагнер“. Съобщенията дойдоха в момент, в който Москва се опитва да вдигне бойния дух на лишената от всякакви успехи армия и седем месеца след „опита“ на руски журналист да мобилизира синчето на устата на Путин.

Пръв тайната за бойната служба на Николай Песков „изпусна“ собственикът на ЧВК „Вагнер“ Евгений Пригожин, пише Офнюз. По думите му в продължение на 6 месеца синът на Дмитрий Песков служил в разчета на Реактивната система за залпов огън „Ураган“ в зоната на бойните действия в Украйна без никой да знае чий син е. В момента, според Пригожин, Николай бил пуснат в отпуск.

Готвачът на Путин твърди, че старият Песков се обърнал към него, защото синът му бил решил да отиде на война, а опитите да бъде разубеден били безполезни. Един вид – поне да служи под окото на Пригожин. Самият бизнесмен посъветвал таткото синът му да не ходи на война през Министерството на отбраната. Затова с подправени документи, с променени име, презиме и фамилия Николай се бил с украинците в ЧВК „Вагнер“ в Луганска област. Николай е едното от трите деца на Дмитрий Песков, живял е дълго време в Лондон, сега е на 33.

„Разкритието“ на Пригожин вдъхнови самия Николай Песков за откровения в пропагандистките медии, а първата му поява беше при верния на Владимир Путин и правилната линия пропагандист Владимир Соловьов. От изявата на 33-годишния боец става се разбира, че семейството му го е подкрепило за решението. „Разбира се, малко бяха в шок. Вълнуваха се, но уважиха моето решение. Подкрепиха ме“, казва в интервюто Николай. Публикувани са и записи, в които мъж с камуфлаж и маска на лицето, който трябва да е Песков-младши, разказва, че е за първи път на война, служил е в армията, но няма боен опит. „Започна обстрелът (на ВСУ по руските позиции). Е, какво да правя? Да седя ли? Качих се в колата и просто заминах“, – разказва героят на Кремъл.

От този момент започва интересната част. Колата на Николай е „Тесла“. Руското издание „Медуза“ установило интересни факти. Докато, уж, Песков-Чоулз бил на фронта, „Тесла“-та му събирала катаджийски фишове за нарушения по улиците на Москва. Автомобилът „Tesla Model X“ е с редовни шофьорски нарушения в московския трафик за времето между 24 юли 2022 година и 6 ноември 2022 година. Това е периодът, през който Песков по легенда се е намирал на фронта в Украйна. Има и скрийншотове от катаджийски камери, на които се вижда автомобилът нарушител, превишаващ скоростта. В руските социални канали преобладава мнението, че синът на рупора на Кремъл се е разходил до зоната на военните действия или до някое военно поделение само за фотосесия и създаване на положителен патриотичен имидж. До 28 март т. г. Песков-Чоулз е единственият собственик на колата си, която е управлявал изключително лично.

Убеждението, че бойната слава на сина на Песков е кремълски пиар се засилва, като се има предвид шегата, която руският журналист Дмитрий Назовцев си направи с ВИП детето през септември м. г. Журналистът се представи за офицер от военното окръжие и се опита да извика Николай за връчване на повиквателна. Тогава синчето се възмути и заплаши „офицера“ да реши въпроса на друго равнище.

Прегледана: 100140

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече