Отвориха въпроса за 100 000 в. в „Стани богат“! Вижте го!

0

Участникът в телевизионната игра „Стани богат“ по бТВ Любомир Лазаров не успя да спечели 100 000 лв. и си тръгна с половината от сумата. 

Оказа се, че въпросът „На коя държава принадлежи единственото национално знаме с различни лицева и обратна страна?“ се оказа непосилен за него. Възможностите за отговор бяха: Либерия, Парагвай, Пакистан или Буркина Фасо.

След като се отказа, той маркира отговор: Либерия, а верният беше Парагвай. От едната страна на бялото поле е гербът на държавата, а от другата – държавен печат. Затова е различно.

Независимо, че 100 000 лв. не бяха спечелени, Лазаров е третият участник в 22-годишната история на играта за знание в света у нас, който отваря въпрос №15. 

Но успя да се справи с предния не по-малко сложен въпрос: „На коя дума завършват трите части на „Божествена комедия“ на Данте – „Ад“, „Чистилище“ и „Рай“?

„Да маркирам ли първо, или да обяснявам“, каза Лазаров при появата на въпроса и силно изненада водещия Михаил Билалов. „Маркирай“, поиска водещият. „Думата е „звезди“, отговори Лазаров. И слиса публиката и Билалов като рецитира последния стих в „Ад“: „И пак видяхме светлите звезди“. После продължи с края на „Рай“: „Любов, която движи слънцето и другите звезди“. След което се обърна към Билалов: „Чистилище“ ще го оставя на тебе ти да го кажеш“.

68-годишният Любомир Лазаров обяви, че със семейството си обичат да пътуват и допълни, че дестинацията, към която ще се отправят с част от парите, е Португалия.

Любомир Лазаров е вече пенсиониран журналист. Работил е в БНР и в няколко вестника. Той демонстрира завидни познания, умело използване на жокерите, невероятно спокойствие и премерен риск. Аплодиран бе от съпругата си и един от внуците си и от публиката. 

Прегледана: 99180

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече