Братът на Чеченеца хвърля оставка като зам.-кмет: Осъждам действията му!

0

Димитър Караилиев, брат на Петко Караилиев-Чеченеца, който е в ареста заради скандалното видео с младеж със специални образователни потребности, обяви, че подава оставка като заместник-кмет на район „Западен“ в Пловдив. 

„Никой не избира роднините си и не носи отговорност за техните действия, но заради вътрешните си убеждения и за да избегна всякакви спекулации, ще депозирам оставката си като заместник-кмет на район „Западен“ в Пловдив“, обяви Караилиев във Фейсбук.

„Оставката ми е морален акт и с категоричност заявявам, че осъждам действията на Петко, за които думата имат компетентните органи“, добавя още зам.-кметът на район „Западен“.

В друга публикация той написа:

„По повод публикации в медиите, в които е намесено моето име и местоработата ми с цел политическо внушение, заявявам следното: Петко Караилиев е мой брат, с който обаче не поддържам контакт повече от 15 години. Подчертавам, че не живеем на един и същи адрес, и всички, които ме познават, могат да потвърдят думите ми.

Петко е голям човек, той сам отговаря за действията си. Като негов брат никога не съм правил опит да прикривам или извинявам постъпките му! Напротив – осъждам действията му, в които беше замесено и момче в неравностойно положение. Има правораздавателни органи, които да решат дали е виновен, или не! Обръщам се и към с призив към младите хора – внимавайте с действията си във и извън социалните мрежи, особено когато те засягат и други хора“.

Преди да стане заместник-кмет на район, 33-годишният Димитър Караилиев е работил в дирекция „Култура“ в пловдивската община като главен експерт. Председателят на общинския съвет Александър Държиков, който в предишния мандат бе заместник-кмет по културата, каза пред „24 часа„, че Караилиев бил „тихичко момче“.

Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца и Емили Йорданова-Тротинетката (по документи Даниел Йорданов), остават в ареста за постоянно след гаврата с момче със специални образователни потребности в пловдивски търговски център.

Прегледана: 99270

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече