Вижте за какво съдят Гуинет Полтроу за 300 бона

0

Холивудската звезда Гуинет Полтроу се яви в съд в Парк сити, щата Юта, по дело за нараняване на пенсиониран офталмолог.

Звездата е обвинена, че докато е карала ски е връхлетяла върху 76-годишния Тери Сандерсън. Той твърди, че Полтроу се е блъснала в него със ски отзад и след това е изчезнала, оставяйки го да лежи в безсъзнание в снега. В резултат са му причинени мозъчна травма, счупени ребра и други наранявания. Инцидентът е от 2016 година в луксозен курорт в Юта.

Лорънс Д. Бъклър, представляващ Сандерсън, заяви във встъпителната си реч, че Полтроу е карала ски по „опасен“ и „безразсъден“ начин и е причинила на клиента му „четири счупени ребра и трайно увреждане на мозъка“.

Искът срещу актрисата е за 300 000 долара.

Полтроу възрази, че пенсионерът всъщност е виновникът за сблъсъка, преувеличава нараняванията си и се опитва да използва нейната популярност и богатство. Тя е завела насрещен иск, че той е ударил със ски в гърба. Искът е за символичната сума от 1 долар плюс съдебните разноски.

Адвокатът на Полтроу Стивън Оуенс заяви пред АФП, че Сандерсън е „обсебен“ от иска и че делото е „безпочвена претенция, основано на лъжливо твърдение“.

„Наистина е нещо като обида. Тя някак си е оставила човек в безсъзнание и е избягала? Мога да ви кажа, че според нас това е пълна глупост“, заяви Оуенс.

Адвокатът ѝ Оуенс заяви, че „Гуинет е опитна скиорка“, която „не е карала бързо“, и каза, че първоначално се е страхувала, че е „нападната“, когато Сандерсън се е появил точно зад нея.

Оуенс също така заяви, че Сандерсън е „сляп с едното око“ и страда от „намаляващо зрение“ с другото – предполагайки, че лошото зрение е причина за катастрофата.

Полтроу, облечена в бял пуловер, седеше мълчаливо до Оуенс, по време на съдебното заседание.

Очаква се делото да продължи повече от седмица.

Прегледана: 95695

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече