Камен Донев изригна: Директорът на Народния театър е паднала незнайно откъде мушмула

0

Kамен Донев с безкомпромисен коментар за случващото се в Народния театър в ефира на bTV. Именно Донев се противопостави най-открито на уволнението на режисьора Александър Морфов.

Той прочете стихотворение, изпълнено с иронии и посветено на Васил Василев. Чуйте го във видеото ТУК. Актьорът също така показа татуировка на гърдите си с инициалите на директора на театъра.

„Полагам много усилия, за да не избухна така, както Робърт де Ниро беше реагирал по отношение на Тръмп. Никога досега не сме виждали такава тежка форма на измекярлък.  Думата „измекяр“ от арабски или древноперсийски означава „слуга“, „лакей“. Във времето това е придобило отрицателен аспект“, коментира Камен Донев.

„Този човек трябва да бъде премахнат на мига. Има достатъчно доказателства – морални и не само, че той просто не се справя за това, което е сложен“, посочи още той.

Според Камен Донев е публична тайна защо колегите му актьори подкрепят Васил Василев.

„Много пъти в живота се е случвало и ще продължавала да се случва човек да бъде добре прикрит, докато стигне до едно място и едва след това да разкрие своята същност. Хора сме, всеки крие своите демони. В случая виждаме падането на една голяма маска. Виждаме една лъжа, един кариеризъм, безпардонност. Наблюдава се човек, който е бюрократозависим“, коментира Камен Донев.

„Очаквам да ме чуе господин Гълъб Донев. Другите явно не искат да го направят. Опитах се да се свържа и с министъра на културата – неуспешно. Призовавам всички ваши зрители да пуснат по пощата една мушмула до Народното събрание. Определям г-н Василев като паднала от незнайно къде мушмула, това се превърна в нарицателно“, каза още актьорът.

Предстои 555-ото представление на моноспектакъла на Камен Донев „За народното творчество“. Той покани публиката и на спектакъла „Животът е прекрасен“, който ще се постави на 17 март в Народния театър.

„Смехът на хората през годините не се е променил много. Хората останаха верни на стремежа си да съпреживеят нещо изключително и красиво.

Прегледана: 94670

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече