Теодосий Теодосиев: Световни сили мечтаят за великото нулиране, интернет прави децата ни зомбита

0

Всички народи имат нужда от пробуждане, защото в момента светът живее в будна кома. Има инверсия на ценностите. Това каза пред Радио ”Фокус“ Теодосий Теодосиев, определян като ”Златният” учител на България, по повод Деня на народните будители.

Той подчерта, че не трябва да забравяме истинските значения на думите, истинските значения на стойностите и ценностите.


Теодосий Теодосиев поясни, че както има будители, така има и разрушители: „Всеки, който допринася, според своите възможности, нещо за утвърждаване на творческото начало, на новите форми на духовно и материално битие, е будител. Има и разрушители, които допринасят за разрушаването на света – враговете на човечеството. Виждаме какво се случва – има едни световни сили, които си мечтаят за разрушение в голям мащаб на света, великото нулиране. Няма нищо велико в това светът да се затрие“.


По думите му от момента на зачеването на едно дете е важно то да бъде желано.


„Нежеланото дете се ражда ментално и физически болно. Тези, които допринасят за физическото и менталното здраве на хората, са в известна степен будители. Има хора, които имат влияние върху обществото и влияние върху целия свят. Те трябва да използват това свое влияние по най-добрия възможен начин“, каза още той.


Теодосий Теодосиев посочи, че вижда в младите хора у нас духовна парализа и зомбирано състояние, благодарение на интернет културата.


Посланието на Деня на народните будители той определи по следния начин: „От много векове, много народи са имали такива празници на предците. Това е един празник на вечността, на това, че ние се раждаме длъжници. Това е празник на безкрайността, на живота и неговото подновяване и на предаването на родовата памет. Има нещо мистично и много велико, което трябва да осъзнаваме, защото иначе сме едни неблагодарници“.

Прегледана: 143405

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече