Спасител в Несебър загина, след като 4 пъти вади две туристки от водата

0

След смъртта на спасител на плажа в Несебър в сряда стана ясно, че спасените от него две млади жени са били вадени четири пъти от водата през деня и многократно не са се съобразили с препоръките на спасителите.

69-годишният мъж почина, след като успял да извлече двете чужди туристки от морето на четвъртия път, станал фатален за него. Към момента не е ясно дали се е удавил или причината за смъртта е друга.

Инцидентът е станал между 15 и 16 пост на плажа. След като спасителят извадил туристките и изчакал да дойдат колегите му от съседния пост, те ги поели, а малко по-късно се обърнали и го видели паднал по очи във водата, разказа пред бТВ шефът на водноспасителната служба Иван Георгиев.

„Не можем да кажем каква е причината за смъртта“, каза Георгиев, като допълни, че това е работа на разследващите.

„За нас този човек е един от стожерите в спасителната дейност. Още от 90-те е по плажовете. Немалко от нас са се учили на професия от него“, каза Георгиев. 69-годишният спасител е родом от вътрешността на страната, близките му са уведомени, добави още шефът на водните спасители.

„По-притеснителен е фактът, че тези момичета нееднократно през деня са били изваждани от подобна ситуация. При направена справка с колегите му, те четири пъти са вадени преди това“, каза Георгиев, като уточни, че четвъртият път е бил фаталният, при който издъхна колегата му. Той каза още, че в този период, в края на сезона, спасителите на плажа вече са с 30% по-малко.

Това не е първият случай, при който плажуващи не се съобразяват с препоръките на спасителите. Преди време полски туристи замеряха наш спасител с пясък, поради което се стигна до сблъсък между тях. Спасителят е получил възпаление на очите след случая, но вече е на работа.

Прегледана: 164450

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече