Славея Сиракова смени прекръсти дъщеря си, заради раздялата с мъжа си

0

Дъщерята на Илиана Раева и Наско Сираков – Славея Сиракова смени името на дъщеря си. Момиченцето вече не се казва Емили, а Амили. Това разкрива майката в свой пост в Instagram, в който честити имения ден на детето.

„Амили Честит имен ден мое мило момиченце. Нека името ти носи радост, здраве, щастие. Когато се вслушваме и чуем какво ни казват децата, ще научим нови неща за себе си и света“, написа Славея Сиракова, публикувайки сладка снимка с момиченцето. 

Гордата майка обяснява на своите последователи, че името го няма в православния календар, но католиците почитали двама светци – Амалберга Мобежская и Амалберг.

„Амалберга Мобежская. Светецът е живял през VII век в северната част на Франция, в град Мобеж. Амалберг от Темза. Жената е родена през 741 г. близо до Люксембург. Тези светци са покровителки на момичета на име Амели, Амелия и Амалия. Денят на паметта на двамата светци е 10 юли, по същото време се празнува имен ден на Амели“, посочва Славея Сиракова.

Преди близо година майката честити имения ден на дъщеря си на 8 август, когато се почита Свети Емилиян изповедник. Сега обаче детето празнува на 10 юли.

Предполага се, че смяната на името идва вследствие на раздялата с бащата Иван.

Прегледана: 168795

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече