Джигитът-убиец с дебело досие Георги Семерджиев – защитен свидетел на прокуратурата?

0

Бил ли е защитен свидетел на прокуратурата наркодилърът-убиец Георги Семерджиев? Този въпрос, който би обяснил защо гангстерът си е развявал байрака безнаказано до онази нощ, в която премаза две момичета на 22 и 26 години, стана пореден повод за лъжи от страна на прокуратурата, която обаче падна в собствения си капан, заложен за непримиримия борец с мафията Бойко Рашков, разкри депутат, станал очевидец на манипулациите, цитиран от Narod.bg.

В комисия в Народното събрание вчера вътрешният министър разкри, че криминално проявено лице с множество регистрации е буквално пазено от държавното обвинение като защитен свидетел.

Бойко Рашков не споменава името на пазения разбойник, само маркира, че е с дебело досие, припомни информаторът на Narod.bg.

Преторианската гвардия на Иван Гешев, обаче, необяснимо бързо се задейства и само час по-късно публично обяви, че убиецът от „Черни връх“ Георги Семерджиев не бил защитен свидетел.

Дотук добре, прокурорите защитиха честта на своя шеф Иван Гешев.

Има само два огромни проблема – Бойко Рашков не е споменал конкретно име, как държавните обвинители разпознаха в „криминално проявено лице с множество регистрации“ джигита Георги Семерджиев?

Второ, прокуратурата още работи в света на папките и чекмеджетата – липсва единен онлайн регистър на хората, които са защитени свидетели. Това поставя сериозния въпрос как само за един час прокурорите разбраха, че Семерджиев не е под тяхна закрила?

Ако, например, татуираният убиец с ауди за 200 000 лева е защитен свидетел на прокуратурата в Бургас, Пазарджик или Плевен? Как е възможно само за един час е направена физическа справка в:

– 5 апелативни прокуратури

– 1 Апелативна специализирана прокуратура

– 1 Военно-апелативна прокуратура 

– 27 окръжни прокуратури

– Софийска градска прокуратура

– 1 Специализирана прокуратура

– 3 военноокръжни прокуратури

– 36 районни прокуратури и 77 териториални отделения към тях

Очевадно е, че това е невъзможно. Така излиза, че преторианците на Гешев сами се навряха в капана в стремежа си да отрекат, че Георги Семерджиев е техен „кошаревски свидетел“.

А какъв сюжет щеше да предложи прокуратурата, ако министър Бойко Рашков бе посочил поименно истинския мъпет на Иван Гешев, в когото обвинителите побързаха да припознаят татуирания бивш футболист? Пак ли щеше да излъже обществото, че няма нищо общо, пита информаторът на Narod.bg?

Прегледана: 176530

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече