Остри реплики в НС: Тошко Йорданов сипе жлъч от трибуната

0

Напрежение в пленарната зала още на старта на работния ден на депутатите. В остри сблъсъци влязоха народните представители от опозицията и управляващите още по дневния ред, а след това се прехвърлиха и на орязаните пари по плана за възстановяване.

Преди да успеят да наредят програмата за седмицата, народните представители вече бяха на крачка от физическа саморазправа, което принуди председателя на НС Мирослав Иванов да даде почивка. ИТН обвини, че бивш и кандидат-премиер продължават да звънят на техни депутати с оферти за новото мнозинство.

Повод стана въпросът на Тошко Йорданов: „Свиленски кой точно орган от тялото на Корнелия Нинова е?“, след като преди това председателят на ПГ на левицата оспори искането на ИТН в седмичната програма да влезе тяхно предложение по закона за личната помощ и децата с увреждания. По-рано и той, и съпартиецът му Станислав Балабанов заключиха, че по време на протестите на майките на децата с увреждания са „се тръшкали“ в тяхна защита“, а сега иронизират ИТН защо не били вкарани парите за личната помощ в бюджета. В момента трибуната се използва за политическа пропаганда от БСП заради гузната им съвест, констатира Балабанов.

„Работейки болонки на ПП, от БСП джафкат в обратна посока“, установи Йорданов, цитиран от Дир.бг. 

„Лицемерието в този парламент е издигнато на уникално ниво“, каза и Тошко Йорданов и даде за пример БСП. Той добави, че е „висша форма на лицемерие“ и това, че Кирил Петков и Асен Василев „се скъсват да звънят на хората от ПГ на ИТН“. „Да се обаждат на роднините им и да предлагат постове“, разкри Йорданов. „И после кой на кого бил орган? Свиленски кой точно орган на тялото на Нинова е?“, попита Тошко Йорданов. Това предизвика депутатите на БСП да скочат от местата си и да започне словесна разправия на опасно късо разстояние между Свиленски и Тошко Йорданов, а в този миг призивите на председателя на НС останаха нечути, поради което Мирослав Иванов побърза да даде почивка.

Прегледана: 176450

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече