Актьорът Бен Стилър на крака при Зеленски: Вие сте моят герой!

0

Американският актьор Бен Стилър се срещна с украинския президент Володимир Зеленски и изрази възхищението си от действията му след руското нашествие в страната на 24 февруари, предаде Франс прес.

„За мен е голяма чест! Вие сте моят герой“, каза холивудската звезда на Зеленски, който също е актьор. 

Бен Стилър е посланик на добра воля на ООН. Срещата в Киев се проведе по повод Световния ден на бежанеца, отбелязван на 20 юни. Снимки от нея бяха публикувани от украинското президентство.

„Това, което направихте, начинът, по който мобилизирахте страната, света, е наистина вдъхновяващ“, добави Бен Стилър, посочвайки многобройните речи, които Зеленски произнесе, за да получи подкрепа за страната си.

Преди това Стилър посети Ирпин, където се водеха ожесточени боеве в началото на инвазията. Това е и най-близката точка до столицата Киев, достигана от руската армия, отбелязва Франс прес.

„Имам чувството, че е трудно да се разбере какво наистина се случва тук, без да дойдеш“, сподели холивудският актьор. „Тази сутрин бях в Ирпин. Реалният мащаб на разрушенията – виждате го по телевизията, виждате го в социалните мрежи, но е друго да го видите наистина, да го почувствате и след това да разговаряте с хората“.

На английски език президентът на Украйна благодари на Бен Стилър за визитата и каза, че е „много важно“ той да припомня на света какво се случва в Украйна.

„За нас е важно хората да не забравят. Не е интересно да се говори за войната всеки ден, но за нас е много важно“, обясни още Володимир Зеленски.

Двамата мъже обсъдиха и общия си интерес към комедията.

„Изоставихте страхотна актьорска кариера“, каза Стилър, известен с филми като „Запознай ме с вашите“, „Нощ в музея“.

„Не толкова, колкото вашата“, отвърна му Зеленски, който преди да бъде избран за президент през 2019 г., участва в сатиричния сериал „Слуга на народа“.

Прегледана: 182745

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече