Румен Радев: Всяко хитруване за РС Македония ще има тежки последствия

0

Кабинетът трябва да разсее всякакви подозрения, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, коментирайки темата за европейската интеграция на югозападната ни съседка. 

„Идната седмица министър-председателят заминава за Брюксел и трябва да отстои националния интерес. И Народното събрание, и българите трябва да знаят предварително и ясно точно каква позиция ще отстоява министър-председателят. Тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко хитруване, опити за подмяна или заобикаляне на националната позиция ще имат тежки последствия“, отбеляза държавният глава, цитиран от БТА. 

Румен Радев определи вътрешнополитическото напрежение в страната като „кални борби“ между политически сили, които дискредитират цялата политическа система. 

„Българският парламент не е тържище. Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел, но и двете страни убиват надеждата и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, с поведението си, с популизма и с братуването на политически противници в името на властта“, каза още президентът. 

„Блокажът на институциите е факт, а хората очакват бързи решения. Животът поскъпва. Правителството носи цялата отговорност за управлението на страната, докато Народното събрание не реши друго. Затова тези скандали не трябва да го отклоняват в дейността му по решаването на неотложните задачи“, смята държавният глава Румен Радев. 

Президентът посети днес Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус „Студентски град“, където разгледа лабораторния комплекс и проведе среща с ректорското ръководство на Техническия университет в София.

Прегледана: 182775

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече