Хакнаха Zamunda.net

0

Хакери спряха достъпа до торент тракера Zamunda.net. Първоначално при опит за отваряне на сайта се виждаше снимка на Ким Чен Ун и препратка към сайта breached.

Там се виждаше следното съобщение:

Zamunda.net. 2,6 милиона потребители. Най-големият торент сайт в България.

След години на упорит труд дойде време да бъде ударен най-големия нелегален пиратски сайт. Всички системни файлове и торенти са разбити и ще се използват за бъдеща употреба„, съобщават хакерите.

Счита се, че потребителските имена и пароли са били разкрити. От breached става ясно, че хакерите имат намерение да продават един акаунт за 750 евро.

От Zamunda свалиха изображението на Ким Чен Ун и съобщението на хакерите минути след атаката.

Сайтът обаче продължава да е недостъпен. При опит за влизане в него излиза съобщението „Грешка 521. Уеб сървърът не работи„.

Най-посещаваният торент сайт в България стана недостъпен за около 24 часа в началото на 2021 г.

Преди това Zamunda се срина в края на 2019 г. Това се случи на фона на подаден сигнал от американските филмови гиганти Paramount, 20th Century Fox, Sony и Lionsgate, които написаха колективно писмо до Филмаутор и Министерството на културата дни преди това. В него се заявяваше, че заради тегленето на филми, те губели по 6 милиона лева годишно.

Някои потребители на Zamunda спекулират, че сегашната хакерска атака също може да е поръчана. Причината за това е, че регистрациите в сайта са свободни и безплатни, пише Дир.бг.

Прегледана: 175245

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече