Къде са НАП и прокуратурата? Красимир Дачев демонстрира несметно богатство, докато завод „Свилоза“ му тъне в руини

0

Одиозният ДС милионер Красимир Дачев открито се подиграва на своите работници в присвоената „Свилоза”. Това пише читател на Narod.bg във връзка със серията публикации за престъпленията на беловласия приватизатор.

От писмото научихме, че бизнесменът с менте биография, който плаче за проверка от прокуратурата и НАП, се гаврел със служителите си, които държал в „развъдна кондиция” (негов термин, който обяснява отношението към „простолюдието”), сиреч, в полугладно състояние, за да не се отпускат и да работят къртовски за неговите банкови сметки.

Под „мъдрото” му ръководство някога процъфтяващата „Свилоза” е в руини – присвоената фабрика е заприличала на декор за военен филм при положение, че е монополист на европейския пазар!

На този фон милиционерският син и криминален приватизатор се хвали с имоти и имущество за милиони.

Откъде са парите?

Във връзка с провеждащото се разследване срещу други комични приватизатори – олигарсите Николай и Евгения Баневи, в началото на 2019-а в публичното пространство се появи и Красимир Дачев.

Баровецът с комунистическа закваска се изтъпани пред медиите и самодоволно обяви, че имението на Баневи, което се оценява на 6 млн. лв., било построено от него за нуждите на „Свилоза“, но впоследствие той се отказал от имота и го „шитнал” на Николай и Евгения.

Така парите се въртят между „правилните хора” – другарят Дачев продал палата на първия братовчед на тв звездата Любица Кулезич – другаря Банев, член на БКП и висш кадър на Хасковския окръжен комитет на ДКМС.

Какво притежава Краси Космонавта

В различни интервюта Красимир Дачев говори за харчене на милиони наведнъж, в това число за подкупи, както вече Narod.bg писа. Сенчестият бизнесмен, например, парадира с ултра скъпи луксозни автомобили (имал 40!!!) и огромни финансови възможности.

Пробутаният в голямата игра от Исмет Фабан – Стария Фатик свищовски лекоатлет безцеремонно се хвали, че е купил скъпи имоти и яхта в Гърция, във връзка с което се представя за почетен гражданин на общ. Аристотелис – твърдение, което така и не намери потвърждение.

В битността му на новобогаташ Краси Космонавта, с какъвто прякор се сдоби след лъжата, че ще стане първият в Европа космически турист, притежава и голяма колекция картини и произведения на изкуството, дори напоследък организира публични разпродажби.

Неведнъж чиракът на Стария Фатик е патил от нарушена връзка между устата и главата – най-безцеремонно грабителят на бизнеси се фука, че бил приятел на разнородна пасмина герои на новото време като Андрей Луканов, Илия Павлов, Георги Първанов, Сергей Станишев, Стоян Денчев, Бойко Борисов, Пламен Орешарски, братя Бобокови, Петя Славова…

Лек щрих е, че сенчестият милионер е скрит собственик на комплекс от къщи в Гърция. Прави се на „велик“ предприемач, но е затънал до гуша в гигантски кредити, категоричен е източникът на Narod.bg.

Благодатна за разследване от прокуратурата е и темата за това как беловластият схемаджия се превърна в най-големия собственик на частни гори в България?

В същото време Красимир Дачев е пенсионер с официални доходи през годините като изпълнителен директор на „Свилоза“ и „Група Технология на Металите – Ангел Балевски Холдинг АД.

След всичко изброено дотук считаме за наложително органите на НАП и прокуратурата да проверят:

1. Какъв е произходът на парите, с които Красимир Дачев е построил въпросното имение, което е продал на сем. Баневи, деклариран ли е сделката и платени ли са дължимите данъци?

2. Какъв е произходът на парите, с които Красимир Дачев е купил описаното по-горе имущество за милиони – автомобили, яхти, имоти у нас и зад граница, за което сам се хвали? Какъв е техният произход, деклариран ли е той и платени ли са дължимите данъци?

3. Дали отново не става дума за схема за изпиране и легализиране на незаконно придобити средства конкретно чрез влагането им в строежа на сградата и последващата й продажба на сем. Баневи и връщане на парите у Красимир Дачев под формата на покупна цена на имота?

4. Дали не сме изправени пред схема за изпиране и легализиране на незаконно придобити средства чрез влагането им в скъпоструващи имоти и активи и връщане на парите у Красимир Дачев обратно чрез препродажба или узаконяването им в закупени имоти, автомобили и произведения на изкуството за милиони?

Предвид гореизложените факти считаме, че следва да се извърши и проверка какво е имущественото състояние и личните доходи на Красимир Дачев и какви разходи прави той с оглед констатиране дали разходите не надвишават съществено декларираните му доходи, което би било още едно доказателство за противозаконно отклоняване на средства и кумулиране на средства по незаконен начин, в това число чрез проверка на данъчните му декларации.

Прегледана: 180055

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече