Комисар Тенев: Ще има хайка за корумпирани служители на столичния КАТ

0

Хайка за корумпирани служители започва началникът на столичния КАТ комисар Тенчо Тенев. До решението се стигна след арест на посредник, взимал пари, за да урежда по-бързо изготвяне на документи.

Сигналът за мнимия служител на КАТ е подаден от гневен гражданин, разказа Тенчо Тенев пред Нова тв. Гражданинът сигнализирал за корупция. Той искал да си подменя малкия талон, който бил изгубен, когато измамникът му предложил помощ срещу сумата от 100 лева.

Мъжът, който се представял за служител на столичния КАТ, е задържан в Първо РПУ за срок от 24 часа. Колегите работят с него и най-вероятно ще му бъде повдигнато обвинение, добави Тенев.

Мъжът е гравитирал в района от доста време, като се занимавал с регистрация и пререгистрация на коли, са установили служителителите на КАТ. Цялото семейство може би от години стоят пред столичния КАТ, добави комисар Тенев.

Дори има паркиран бус наблизо, на който има надпис „за нотариус“ – предлагат смяна на регистрационни талони и книжки и всички услуги, свързани с КАТ, разказа той.

По думите му хората, които искат да си регистрират колите, се причакват извън пределите на институцията, и им се раздават номерца.

Така на ден се обслужват около 20-25 души. Шефът на столичния КАТ съобщи, че имат дори сайт „Частен КАТ“, в който предлагат обжалване на наказателно постановление, което е недопустимо, коментира още той.

Направена е проверка и сред служителите на КАТ. До няколко дни ще има доста уволнени служители в отдела по регистрация, добави Тенев.

Той съобщи, че има записи, на които се вижда как влизат в определени будки извън КАТ. Столична община е предприела мерки за махане на будките, добави той.

Тенчо Тенев призова гражданите да подават сигнали за забелязани нередности в институцията. „Искаме да изчистим петното върху столичния КАТ“, категоричен е той.

Прегледана: 176185

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече