Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

0

Холивудската звезда Джони Деп спечели делото за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. Съдебните заседатели в Окръжния съд във Феърфакс взеха решение, че твърденията на Хърд са недоказани, предаде БТА.

Седемчленното жури е обсъждало присъдата в продължение на над 13 часа в три последователни дни. Решението им е, че Амбър Хърд трябва да плати на бившия си съпруг обезщетение в размер на 15 милиона долара, като 5 милиона от тях са наказателни щети.

Според съдебните заседатели твърденията на Амбър Хърд за брака ѝ с Деп са фалшиви и създават „клеветнически внушения“, различни от това, което е Джони Деп, като са продиктувани от „чиста злоба“.

Същевременно журито присъди обезщетение от 2 милиона долара и за актрисата, заради изявленията на бившия адвокат на Джони Деп, който пред „Дейли мейл“ е определил твърденията й за домашно насилие като „измама“.

36-годишната актриса бе в съдебната зала и изслуша присъдата с наведена глава, докато в същото време събралите се пред сградата фенове на Джони Деп крещяха името му.

58-годишната звезда от „Карибски пирати“ заведе иск срещу бившата си съпруга за 50 милиона долара заради статия във „Washington Post“ от 2018 г., в която тя се е нарекла „публична фигура, представляваща домашно насилие“, и с което оклевети актьора и го накара да загуби ангажименти в Холивуд. Хърд заведе контра иск за 100 милиона долара за клевета заради изявления на адвокат на Деп, който нарече твърденията ѝ „измама“.

След изчитането на присъдата, до медиите бе разпространено изявление на актрисата:

„Разочарованието, което изпитвам днес, е неописуемо. Сърцето ми е съкрушено, че планината от доказателства все още не беше достатъчна, за да се изправя срещу непропорционалната сила и влияние на бившия ми съпруг. Още повече съм разочарована от това какво тази присъда означава за останалите жени. Това е пълен провал. Това решение ни връща във времената, когато осмелилата се да говори жена може да бъде публично посрамена и унижена. Тази присъда отхвърля идеята, че насилието срещу жени трябва да бъде приемано сериозно“.

Джони Деп също разпространи изявление в профила си в Инстаграм:

„От самото начало целта на завеждането на това дело беше да се разкрие истината, независимо от резултата. Да говоря истината беше нещо, което дължах на децата си и на всички онези, които останаха непоколебими в подкрепата си към мен. Чувствам се спокоен, знаейки, че най-накрая постигнах това. 6 години по-късно журито ми върна живота. Наистина съм смирен.“

Прегледана: 173495

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече