Синът на Жириновски си смени името, заминава за Испания

0

Синът на Владимир Жириновски и бивш заместник-председател на руската Дума Игор Лебедев е сменил името, презимето и фамилията си. Това съобщиха журналисти от Телеграм канала Baza.

Според тях Игор Лебедев е сменил името, фамилията и бащиното си име през 2021 г., когато е обявил, че се оттегля от партията, която татко му основа – Либерално-демократическа партия на Русия (ЛДПР). Журналистите от редакцията посочват, че разполагат с всички документи по преименуването на сина на Жириновски.

„Причината за това решение може да са санкциите на ЕС, наложени на бившия политик през 2014 г. Синът на Владимир Жириновски е избрал необичайна за Русия фамилия – сега се казва Давид Александрович Гарсия. Като се има предвид голямото количество недвижими имоти в Испания, възможно е Лебедев-Гарсия в крайна сметка да иска да се премести в Европа за постоянно. Типичните имена за този район ще улеснят живота му на новото място“, се казва в разследването на Baza.

Игор Лебедев вече е Давид Гарсия.

Изданието отбелязва, че починалият наскоро Владимир Жириновски и сина му са били в конфликт от 2019 г. Разногласията помежду им били за пари и семейните имоти, в които ултранационалистът инвестира далеч от пределите на любимата си Русия. Също така обаче те са имали и противоречия за бъдещото развитие на партията ЛДПР и около назначаването на свои хора на партийни постове и в руския парламент.

Владимир Жириновски почина на 6 април 2022 г. от коронавирус.

Прегледана: 176780

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече