Иван Дерменджиев: Гешев погази закона многократно

0

„Човекът който трябва да пази закона, го е погазвал многократно”. Това заяви в студиото на Нова телевизия Иван Демерджиев, бивш министър на правосъдието.

„Надявам се, че каквото и да е произнасянето днес, няма да се сложи край на усилията. Тези усилия трябва да бъдат насочени към провеждане на същинска реформа. Ако днес ВСС се произнесе по очаквания начин, той ще постави въпроса дали самият съвет няма шеф и дали това не е г-н Гешев”, каза още Демерджиев.

По думите му съдебната реформа трябва да бъде приета по-бързо.

„Очаквам днес да се проведе пълноценен дебат по исканията, внесени от министър Йорданова. Те са добре обосновани, представени са много доказателства. Надявам се този дебат да осветли голяма част от проблемите, поставени в това искане”, обясни още бившият министър на правосъдието.

„Заемането на един пост не трябва да бъде самоцел. Човек трябва да заема един пост, когато е убеден, че това е правилният пост, правилната ситуация, в която може да свърши нещо полезно. Това, което сме коментирали с премиера Кирил Петков, е че той вижда в мое лице човек, подходящ да осъществява борбата с корупцията по високите етажи на държавата. Не сме коментирали конкретни постове”, поясни Демерджиев.

И допълни, че не знае защо КПКОНПИ няма избран нов председател.

„Имам притеснения, че този орган продължава да бъде управляван от човека, който го напусна”, каза Демерджиев.

Прегледана: 176440

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече