Политолог: Стефан Янев прави партия – тип по-умерено „Възраждане“

0

Не мисля, че да се направи партия около Янев е някакъв гениален стратегически план, може би има отчасти импровизация. Има някакви идеи да се влезе в ниша, в която ”Възраждане” са твърде радикални, може би Янев се опитва да направи някакъв вариант, който е по-умерен. Това заяви политологът Даниел Смилов в сутрешния блок на Би Ти Ви.

От своя страна политологът Татяна Буруджиева смята, че началото на политическия проект на Янев много приличал на началото на „Продължаваме промяната“.


„Те бяха хора от една партия, свързани с „Демократична България“, още не бяха започнали работа новите министри, те (Кирил Петков и Асен Василев – бел. ред.) обявиха, че ще правят партия. Не знам защо се изненадва толкова премиерът, при положение че правителството е едно от малкото, което още през 100-те си дни на власт има под 50% доверие и се насъбират толкова много проблеми. Нормално е да възникнат нови политически субекти“, добави тя.


Според Смилов украинската криза ще ескалира. „Това, което виждаме сега, е една картина. Боя се, че след два-три дни картината ще бъде още по-различна и може да има необходимост и от съвсем различен тип мерки. Позицията на БСП я третирайте като нещо, което се развива и еволюира. Струва ми се, че като отговорна партия биха се съобразявали с динамиката на конфликта“, добави той.


По думите на Смилов позицията на Румен Радев за случилото се с Янев също търпи развитие. „В началото идеята беше, че той стои по-плътно зад Стефан Янев, след това се дистанцира от него. Явно е видял, че тази позиция, която изразява Янев, в момента е неадекватна“, поясни той.

Прегледана: 160860

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече