Лео ди Каприо ще прави шампанско

0

Холивудската звезда Леонардо ди Каприо се присъедини към актьорите, които си докарват по някой и друг лев с производството на вино. Холивудският ас е придобил дял от френския производител на шампанско „Telmont“. За сделката съобщи мажоритарния собственик на марката Реми Коантро.

Изображение

От защитата на биоразнообразието в земите си, до използване на 100 процента възобновяемо електричество, шампанско „Telmont“ е решено да свие максимално отпечатъка си върху околната среда, заради което съм горд да се присъединя към тях като инвеститор„, посочи актьорът и носител на наградата „Оскар“ в изявление в социалната мрежа на Twitter.

Решението на Леонардо да стане акционер е силно послание за подкрепа, което ни насърчава да изпълняваме амбициозните си планове. Споделяме не само еднакви убеждения, но и същия ангажимент за опазване на околната среда“, каза в изявление Людовик дю Плеси, председател и акционер на „Champagne Telmont„.

Брандът има за цел да превърне цялото си лозе в 100% биологично земеделие до 2025 г. и да помогне на партньорите си производители да постигнат пълно преобразуване на своите лозя до 2031 г. Към момента по-малко от четири процента от лозята във френската област Шампан са сертифицирани за биологични. Преобразуването ще включва премахване на хербициди, пестициди и химически торове.

Прегледана: 158480

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече