Бум на сватбите на огледалната дата 22.02.2022 г.

0

80 двойки в София са избрали огледалната дата 22.02.2022 г., за да си кажат “да”. Заради рекордния им брой ритуалните зали в столицата ще са с удължено работно време, а всички часове за церемониите са запълнени, съобщават от Столичната община, цитирани от “24 часа”.

Обичайно най-много бракове в София се сключват в неделя – около 20. В последната неделя сватбите са били 19, в събота – 5, а в петък – 7. В понеделник 4 двойки си казаха “да”.

Ограниченията заради пандемията не се оказват спирачка за влюбените и само в днешния ден столицата ще се сдобие с 80 нови семейства въпреки изискванията за по-малко свидетели на ритуалите, за носене на предпазни маски и забраната за провеждане на изнесени церемонии. И все пак през 2020 г. заради пандемията е отбелязан значителен отлив на желаещите да сключат брак – състоялите се церемонии са 4372, докато през 2019 г. сватбите в столицата са били 5887.

През 2021 г. в София са сключени 5061 брака, а надеждите на общинската дирекция по радостни обреди е, че тази година броят на сватбите ще достигне този отпреди пандемията.

Цели 15 сватби са заявени в Бургас за 22.02.2022, като по-голям интерес е регистриран само на 10.10.2020 г., но тогава се е падало неделя. В делничните дни обикновено подписват по 1-2 двойки, обясни шефката на Обредния комплекс Магдалена Карастоянова.

Десет сватби се очакват в Стара Загора. Осем двойки са заявили сключването на граждански брак във Велико Търново. 18 са двойките в Пловдив, които ще се врекат във вярност. За зла беда заболяване с коронавирус отмени насрочения за специалната дата днес изнесен сватбен ритуал в Пловдивския затвор. Младоженката е дала положителен тест за ковид и зад решетките няма да се чуе “Горчиво”. Още три от планираните сватби в града се отлагат по същата причина и бъдещите семейства ще трябва да изчакат да отмине вирусът, за да си кажат “да”, обясни шефката на “Радостни обреди” Чудомира Пинджева.

„22.02.2022 – т.нар. огледална дата, която се чете вдясно и вляво от средата еднакво, се приема за особено късметлийска и вещае щастлив съвместен живот. Днешната дата има и друга особеност – една и съща последователност от цифри както от ляво надясно, така и от дясно наляво. Според нумеролозите това я прави най-мощната огледална дата за годината и века. Ако връзката ви с любим човек е свързана с числото 2, тя ще бъде много силна. Важно е да имате обща цел, към която може да вървите заедно, а числото предрича обединението на силите за нещо по-амбициозно. Двойката в нумерологията е символ на грижата и отдадеността, затова и връзката ще е пълна с любов. Взаимната помощ и доверието ще са непоклатими.

Прегледана: 158135

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече