Орнела Мути иска да е рускиня

0

Италианската актриса Орнела Мути каза във вторник в интервю за ТАСС, че би искала да стане гражданка на Русия и смята руската култура за част от собствената си.

„Бих искала да получа гражданство, защото това е част от културата на майка ми. Тя почина тази година и това би било подарък за нея“, каза актрисата. Тя вече събира необходимите документи, но е зависима от сложността на италианската бюрокрация. 

Мути учи руски от дълго време, но все още не говори свободно. „Уча езика в приложението Babbel. Бавно научих кирилицата и вече разбирам малко, но граматиката ви е трудна. Имам нужда от практика, би било хубаво да прекарам няколко месеца в Русия“, пожела си актрисата.

Тя разказва, че баба й е родена в Санкт Петербург, а по-късно заедно със съпруга си заминават за Естония. Именно там по съветско време се е родила майката на Франческа Романа Ривели — това е истинското име на актрисата, която пък е родена в Рим. 

„Майка ми не знаеше много добре руски, но когато бях малка си спомням как ми пееше руски песни. Когато тя ми разказваше спомените си, те изглеждаха толкова вълшебни, защото Русия е вълшебна“, казва италианската актриса.  

Мути смята, че италианците и руснаците са доста близки. „Обичам Русия и обожавам руския народ, а руснаците ми отвръщат, чувствам любовта им. Това ми носи море от емоции и ме изпълва с радост, защото за всеки актьор любовта на публиката е най-голямата награда. Тя ми дава вдъхновение, желание  да вървя напред, да експериментирам, сила никога да не се отказвам. Трогателно е, че макар и в Русия да не са показвани много мои филми, публиката ми остава вярна, запазва интереса си“, каза актрисата.

Тази година Мути за първи път ще бъде водеща на откриването на фестивал на италианската поп песен в Сан Ремо, който се открива днес и се излъчва на живо.  

Орнела Мути започва кариерата си съвсем млада — през 1970 г. на 14-годишна възраст участва във филма на Дамяно Дамяни „Най-красивата съпруга“. Има около 100 роли в киното и телевизията, работи с режисьори като Дино Ризи, Франческо Роси, Марио Моничели, снима се и в редица европейски продукции. Сред най-популярните ѝ филми са „Укротяването на опърничавата“ (1980) и „Лудо влюбен“ (1981), в които си партнира с Адриано Челентано.

Прегледана: 164170

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече