Париж хвърли бомба: Спират безплатното лечение от ковид на неваксинираните

0

Ръководителят на болничната система в Париж предизвика разгорещен дебат, поставяйки въпроса дали хората, отказващи ваксинация срещу КОВИД-19, трябва да продължат да получават безплатно болнично лечение, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Здравната система на Франция покрива лечението на всички пациенти, които попадат в интензивни отделения, като цената на ден престой в такова отделение се изчислява на 3000 евро, а лечението обикновено продължава между седмица и десет дни.

„При наличието на безплатни и ефикасни лекарства, редно ли е хората да ги отхвърлят без последствияЕ, докато ние се борим да се грижим за други пациенти“, попита Мартин Ирш, директор на парижката болнична система А Пе-Аш Пе /AP-HP/.

Той посочи, че е повдигнал въпроса, тъй като разходите за здравеопазване са огромни, а безотговорното, по думите му, поведение на някои не бива да застрашава достъпността до системата на всички останали.
Изказването му предизвика вълна от реакции и призиви за оставката му в социалните медии. Крайнодесни политици призоваха за отстраняването на Ирш от поста, а кметът на Париж Ан Идалго, която председателства борда на А Пе-Аш Пе и която е кандидатът на социалистите за президентските избори през април, заяви, че не е съгласна с предложението.

Прегледана: 164475

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече