Кирил Петков обяви нови добавки от 75 лв. за ваксинирани пенсионери

0

75 лв. добавка към пенсиите ще получи всеки възрастен над 65-годишна възраст, който реши да се ваксинира в следващите месеци. Добавка ще има и за възрастните с три дози.

Програмата отваря през януари и ще продължи до края на юни, обяви министър-председателят Кирил Петков. Той обяви новите икономически стимули за ваксинация в официално изявление днес. Ако не вземем мерки, има опасност да станем ковид дестинация, децата да останат да учат у дома, туризмът да губи, обясни Петков, цитиран от в. Сега.

Надеждите са с тези стимули бързо – до края на февруари, да се ваксинират още 300 000 възрастни, стана ясно от изявлението.

Петков неведнъж е заявявал, че ще направи максималното за ускоряване на изключително слабата ваксинация у нас.

„Премиерът Кирил Петков и правителството имат много интересни идеи за стимулиране на ваксинацията в страната“, коментира по-рано пред Нова тв съветникът на здравния министър проф. Радка Аргирова. На уточняващ въпрос дали става въпрос за данъчни стимули, или даване на пари в брой, тя допълни, че ще се дават парични суми.

По последни данни малко над 27 процента от населението има завършен ваксинационен курс, а при много от хората вече е необходима и подсилваща доза.

В средата на декември премиерът Кирил Петков подписа заповед, с която в сградата на МС ще се влиза само със сертификат. Тя влиза в сила 40 дни след подписването ѝ. В образователното министерство също дадоха да се влиза в сградата без удостоверение за ваксина, преболедуване или отрицателен тест.

Прегледана: 164000

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече