Ицо Хазарта във Фейсбук: Недоумявам защо прокуратурата ми връчи писмо в парламента вместо на адреса ми

0

Депутатът от „Продължаваме промяната“ Христо Петров, по-популярен като Ицо Хазарта, е получил писмо от прокуратурата в НС, което е свързано с твърденията му от парламентарната трибуна за получени заплахи на политическа основа. Това той съобщи на фейсбук страницата си, но коментира, че недоумява защо получава писмото у дома, както и че ще разговаря само с нов главен прокурор.  

„Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента – пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността.

Дори и само това малко нещо казва достатъчно.

Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор – първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни“, заявява Хазарта.

На 13 декември в първото си изказване от парламентарната трибуна Ицо Хазарта обяви, че е получил заплахи заради подкрепата си за проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“.

„Получих едно много недвусмислено послание – че ако продължа да подкрепям Кирил Петков и Асен Василев, ще загубя най-ценното нещо, което имам“, обяви Петров. Той съобщи и че тази заплаха само е успяла да го мотивира наистина да се кандидатира за народен представител.

„Аз съм човек, който също изпитва страх, но веднъж Асен Василев ми каза: „Нормално е да те е страх, но има неща, които са по-важни от страха“, завърши Христо Петров. Цялата зала млъкна, а накрая последваха аплодисменти.

Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявлението.

Наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата са изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено – евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

Прегледана: 166855

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече