Искат въвеждане на зелен сертификат за цялата държавна администрация

0

Правителството ще проучва до четвъртък възможността за въвеждането на зелен сертификат за служителите в държавната администрация, съобщи премиерът Кирил Петков пред журналисти след днешното първо заседание на Министерския съвет.

„Всички се обединихме около факта, че държавната администрация трябва да е под абсолютно същия аршин, налаган в бизнеса. Това разграничаване трябва да изчезне в бърз порядък“, заяви той, цитиран от в. Сега.

При всички положения обаче достъпът на гражданите до администрацията няма да изисква зелен сертификат, обясни още премиерът. „Трябва да качим нивото на ваксинация. Това не може продължава по този начин. В момента сме след Таджикистан и Пакистан. Средното ниво на ваксинация в ЕС е 70%“, категоричен е Петков. Петков обяви още при избирането си, че въвеждането на зелен сертификат в Министерския съвет ще бъде първото му решение, но премиерът вече говори за цялата администрация.

В дневния ред на първото заседание на правителството днес е било и покачването на цените на тока, на водата и на газта на КЕВР. На въпрос дали сезира умисъл, че новината за това дойде от КЕВР в деня, в който новото правителство е положило клетва, Петков отговори, че действително е останал изненадан. „До утре сме си дали срок да направим анализ какво точно е тяхното предложение, защо точно сега се случи и да вземем конкретни мерки, за да избегнем това голямо увеличение“, заяви премиерът.

„Още утре ще поканим областните управители на три общини – Смолян, Благоевград и Кърджали, да дадат точна и ясна информация за всички щети, които са се случили и да направим план за най-бързата помощ, която може да се окаже“, каза още Кирил Петков. Той съобщи още, че тази седмица няма да отиде в Брюксел, защото приотизира проблемите тук. „Някои хора казваха, че може би ще имаме 100 дни по-спокойно време, а се оказа, че имаме една вечер. От тази гледна точка президентът Радев ще отиде в Брюксел“, коментира Петков.

Прегледана: 165645

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече