Ангел Кунчев уличи Борисов в лъжа: Не съм лежал в болница, прекарах леко ковид

0

„Съжалявам, но имам нахалството да не съм умрял!“ – такова и шеговито, и зловещо съобщение пусна днес преди обед главния държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев във Фейсбук.

Реакцията му бе по повод вълната от слухове през последните дни, че той е починал или поне тежко болен от коронавирус – с или без трета доза ваксина (в зависимост от вариацията на лъжите). Дезинформациите плъзнаха поради факта, че главният здравен инспектор не се е появявал публично повече от месец. Вчера дори лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви в импровизирано интервю, че Кунчев е в болница.

Днес обаче Кунчев обясни, че нито е лежал в болница, нито си е слагал трета доза. Бил прекарал леко ковид, заради което се възстановява у дома. Ето по-важната част от статуса му: „Скъпи приятели, колеги , а и неприятели! Съжалявам, че Ви занимавам с моята личност, но лъжите и конспирациите станаха твърде нагли. Не съм в болница, още по-малко пък съм интубиран, нещо повече – имам нахалството да не съм и умрял! Не съм постъпвал на болнично лечение през последните две години, не съм с инфаркт, нито с инсулт. Нямам направена трета доза (за съжаление). Благодарение на ваксинацията изкарах сравнително лек Ковид, а сега се възстановявам в дома. На моята възраст – карам 63 години, диагнози – хипертония, диабет, ритъмни нарушения – едно дори и средно тежко Ковид заболяване със сигурност щеше да ме отнесе! Ето защо дължа живота си на ваксинацията и в това няма никакво съмнение. Ако си бях направил и третата игла – вероятно щях да избягна и това премеждие, но ще го направя скоро след пълното възстановяване“.

Прегледана: 173055

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече