Коментар: Държавата не може да се управлява от джипа или от дивана, това е слабост и незрялост

0

Смятам, че донякъде очаквахме, че третите за годината парламентарни избори чукат на вратата. Едва ли сме очаквали обаче, че всичко ще стане толкова грозно – тонът крайно неприятен, а общуването между доскорошни партньори ще с превърне в ужасяващи лични нападки. Всичко това е заради липса на диалог от самото начало, коментира в интервю за Радио Пловдив PR експертът и предприемач Радослав Бимбалов.

По думите му крехкото превъзходство на ИТН не ги прави тотални господари, за да изнудват останалите, както те правят сега.

„Нямам информация за задкулисна игра на ИТН, но мога да заявя, че техните действия са изключително инфантилни, недорасли. За тях беше изненадващо, че изобщо стигнаха до тук. Изненада беше и за Слави Трифонов, че взеха толкова много гласове. Затова тръгна на нови избори, защото си повярва, че спечели. Това обаче беше последният правилен ход, другото е грешно“, смята PR експертът.

Той припомни, че още преди да бъде обявен победителят, Трифонов е излязъл с проектокабинет, който „изглеждаше като претоплен полуфабрикат и изброи приоритети, които звучаха нелепо. Това няма как да се приеме от партньорите му“.

Според Бимбалов това се дължи както на политическа непохватност, така и на множество лични комплекси на тези хора, расли в затворената медийна среда на „Шоуто на Слави“.

„Политиката е донякъде шоу спектакъл – търси внимание, одобрение, реакция у публиката. Не може да бъде евтино шоу на грозния език, на брутални закачки, на евтини циркови изпълнения. Политиката е сложно занятие, хората не бива да го правят, защото имат алтруистична кауза и трябва да спасят България чрез революция. Трябва диалог, спокоен тон, твърд, но не груб“, каза още PR експертът.

По думите на Бимбалов през последните години сме свикнали на монологично общуване, въведено от Бойко Борисов през последните години – чрез социалните мрежи, в монологичен вид. Това копира абсолютно и „новият Месия“ Слави Трифонов, което е крайно неприемливо, заяви PR експертът.

„Не е възможно да бъдеш политически лидер и да отказваш диалог. Не можеш да управляваш с монолог от джипа или дивана – това е слабост, незрялост“, подчерта Радослав Бимбалов.

По думите му има шанс за правителство с 3-тия мандат, но шансовете не са големи.

Прегледана: 195870

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече