Теодосий Теодосиев: Българската майка продължава да ражда изумителни деца

0

”През 21 век най-ценният и най-скъпият продукт ще бъде доброто образование и, бих добавил, и доброто възпитание”. Това каза известният преподавател по физика Теодосий Теодосиев по време на конференцията в рамките на събитието ”Ало, Космос! Говори България” в ”София тех парк” в столицата.

Неговият съвет е децата да се занимават с технологии от най-ранно детство, но да наблегнат и на четенето на книги, за да имат добър понятиен апарат, да знаят значението на думите.

„Най-важното производство днес в една държава е производството на хора, но не каквито и да е, а качествени, можещи хора“, категоричен е учителят.

Теодосиев посочи, че не всичко е плод на „ръката“, а на „главата“, защото „маймуната също има ръка“, но това не я прави човек. „Преди милион години, когато някаква маймуна се е сетила да посади дръвче, това вече е човек – вижда десетилетия напред, как дръвчето ще порасне и ще ражда плод, вижда в бъдещето“, обясни учителят. Събрали сме се да гледаме в бъдещето, България не е толкова малка страна, колкото изглежда, коментира той и отбеляза, че 16 държави в света са с абсолютни първенци по физика и ние сме една от тях.

„Българската майка продължава да ражда изумителни деца“, смята Теодосиев. 

Прегледана: 189050

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече