11-годишен гений завърши университет: Целта ми е безсмъртието

0

Лоран Саймънс, хлапе от белгийския крайбрежен град Остенде, току-що е завършил университета в Антверпен с бакалавърска степен по физика, което го прави вторият най-млад завършил в света, пишат местните медии.

Само една година е необходима на 11-годишния Саймсън, което обикновено отнема най-малко три години. 

„Не ме интересува дали съм най-младият. Важно за мен е получаването на знания, казва 11-годишният гений в разговор с холанския всекидевник De Telegraaf, цитиран от Дир.бг.

„Искам да заменя колкото мога частите на тялото с механични части и бакалавърът по физика беше първото парче от целия пъзел, споделя младият учен и добавя: „безсмъртието е моята цел“.

„Искам да мога да заменя възможно най-много части на тялото с механични части. Начертал съм път до там. Можете да го видите като голям пъзел. Квантовата физика – изучаването на най-малките частици – е първото парче от пъзела“, обяснява подробно той и си пожелава да работи с най-добрите професори по света, за да разбере как те мислят.

Саймън завършва гимназиалното си образование само за 1,5 години и получава дипломата си за средно образование на осем години.

Прегледана: 182010

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече