Как да се предпазите от рак и сърдечни заболявания: Плодове за обяд и зеленчуци за вечеря

0

Китайски учени препоръчват плодове за обяд и зеленчуци за вечеря, без снаксове между храненията, срещу рак и сърдечносъдови болести, съобщи в. Дейли Мейл.

Специалистите от медицинския университет в Харбин са търсили връзката между хранителните навици и здравето, като са анализирали данни за повече от 21 000 американци на възраст над 30 години, участвали в национално изследване от 2003 г. до 2014 г.

Резултатите показват, че скорбялните снаксове между храненията увеличават риска от смърт с 50%, а от смърт от сърдечносъдово заболяване с 44-47%.

Западният модел обяд – с рафинирани зърнени храни, сирене и колбаси (т.е. сандвич) увеличава с 44% риска от смърт от сърдечносъдово заболяване.

Консумацията на плодове, зеленчуци и млечни продукти по определено време обаче намалява риска от преждевременна смърт от различни болести.

Всеки модел на хранене на участниците е категоризиран според предпочитанията, както и според похапванията между храненията.

Западният модел на вечеря съдържа предимно рафинирани зърнени храни, твърди мазнини, захари и яйца, пише БТА. Ако той бъде заменен със зеленчуци, рискът от смърт от сърдечносъдова болест намалява с 23 процента и с 31 процента по друга причина.

Прегледана: 174970

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече