Трагедия в Благоевград. Родилка почина на операционната маса преди секцио

0

30-годишна родилка почина след направената анестезия преди да започне планираното секцио в АГ отделението на МБАЛ-Благоевград, съобщи местният в. „Струма“.

Младата жена, за която това е била втора бременност, е постъпила за раждане вчера сутринта. Тя не е имала никакви проблеми по време на 9-те месеца. 

При поставянето на упойката обаче бъдещата майка започнала да се задушава и сатурацията й паднала. До операцията така и не се стигнало, защото въпреки усилията на екипа родилката издъхнала. Нероденето й дете изобщо не е изродено. 

„Всичко е станало много бързо и до операция не се е стигнало. Назначил съм вътрешна проверка, ще се направи и аутопсия, за да се установи каква е причината за смъртта на жената“, каза директорът на болницата д-р Огнян Митев, който е гинеколог и работи и в отделението, но по време на трагичния инцидент не е бил на смяна.

Предполага се, че жената е направила остра алергична реакция към упойката или има неоткрит здравословен проблем. 

Близките на 30-годишната Евгения К. от благоевградския кв. „Еленово“ са съкрушени. Младата жена има 3-годишно детенце. Преди 3 месеца тя прекарала коронавирус, но бързо оздравяла след болнично лечение.

Очакват се резултатите от аутопсията.

Прегледана: 179250

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече