Съпругата на загиналия пилот изригна във Фейсбук: Да не си правят политически ПР на гърба ни!

0

Съпругата на загиналия пилот от авиобаза „Граф Игнатиево“ майор Валентин Терзиев – Димитрина Попова – написа гневен пост заради изявлението на кмета на Асеновград д-р Христо Грудев, че ще предложи на Общинския съвет в Асеновград да бъде подкрепено финансово семейството.

47-годишният летец, който загина на 9 юни, след като изтребителят му МиГ-29 се разби в Черно море по време на ученията „Шабла 2021“, остави полусирак 12-годишно момче.

Това защо? Ние сме финансово добре. Можеше първо да поискат среща и да попитат с какво могат да помогнат. Без политически пиар на гърба ни. Има толкова други наистина нуждаещи се. Защо всички свеждат всичко до пари?„, написа в социалните мрежи вдовицата.

Тя коментира и думите на един от колегите на загиналия й съпруг – Димитър Димитров, който в емоционален пост, публикуван в социалната мрежа, обвини политиците за трагедията.

Виe, пoлитици, cтe oтгoвoрни зa гибeлтa нa ГEРOЯ! Виe cтe oтгoвoрни зa cъcтoяниeтo нa Бългaрcкaтa aрмия! Виe cтe бeзлични, aлчни и бeзoтгoвoрни хoрa, oпeрирaни oт cъвecт и чecт!„, заяви военнослужещият.

Димитрина Попова заяви, че въпреки нежеланието си точно тя да политизира случилото се, изявлението на Димитър Димитров е „абсолютната истина“.

И допълни:

„Този човек (съпругът й майор Валентин Терзиев – бел.ред), точно този заслужаваше друг край. Кураж и на всички колеги на Терзо – не спирайте да летите, макар и на осигурените ви счупени самолети и осигуреното ви безумно малко и недостатъчно летателно време, защото „Това сте вие!“ – безстрашните мъже на честта. До идването на новите „самолети на хартия“ има още много дълго време. Как да ни служат всички във ВВС и с цената на какво?

Да се замислят много хора в управлението, да се замислят и тези, които са се запътили натам – какви знания, умения и възможности имат, какво могат да дадат на обществото, а не да вземат от него и там ли им е мястото. Този мъж беше герой и преди смъртта си. Герои са и всички служещи на мен и вас във ВВС (ще добавя и наземния състав, особено техническия). А сигурно има и много герои в други сфери, които са изправени пред подобни проблеми и нямат шанса да влезнат в историята, като Терзиев. Има доста какво да се желае от управлението на страната ни, а това е една наистина богата страна.

Призивът ми към всички българи е – бъдете разумни и не спирайте да изисквате – първо от себе си, после от останалите и най-вече от управляващите, всички ние в земния ни път служим един на друг. Този човек беше перфектен във всичко. Дори случилото се да е пилотска грешка (познавайки човека ми е трудно да го приема, въпреки малкото натрупани за стажа му летателни часове), тя е съпроводена или по-скоро предшествана от други предпоставки. Загубата не е само моя, тя е и ваша, само болката при мен е повече и завинаги. Загубихме един от най-достойните българи, нека се замислим и променим всичко към по-добро, поне това му дължим“.

Прегледана: 177087

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече