„София Прайд: Едни хора си искат гражданските права, защото не им ги дават, а им се полагат“

0

Публикацията е от фейсбук страницата на PR експерта Любомир Аламанов по повод София Прайд, който се очаква да се проведе днес

За поредна година разбрах за Прайда от хейтърите, които са три пъти по-шумни от самите участници. Да, цветните хора ще се разходят по улиците. Цветните, различните, свободните. А някакви ще ходят да им крещят, защото явно живеят в 19-и век.

Затова и смятам за правилно ясно да кажа. Подкрепям Прайда. Просто е. Едни хора си искат гражданските права. Защото не им ги дават. А им се полагат.

Подкрепям Прайда, защото всеки има право на мирно шествие. По тема, разрешена от закона.

Подкрепям Прайда, защото всеки има право да гледа филми, непротиворечащи на закона, без да се притеснява от освирепели насилници, търсещи начини да си излеят фрустрацията от собствения си житейски провал.

Подкрепям Прайда, защото свободата е ценност номер едно.

В това време

– Противниците на Прайда са прекалено агресивни. Не дават на друг просто да си прави манифестация.

– Противниците на Прайда са сектантски организации, които под привидната форма на „изконно традиционно християнско семейство“ искат да ни върнат в 19-и век.

– Противниците на Прайда са даже и партии, които тръбят, че са модерни и европейски. Но дълбоко в себе си са против европейските ценности за равни права.

– Противниците на Прайда са лицемери. Пращат децата си в западни държави, но не искат тук да направят условията на западните държави.

Ако трябваше всичко да е „изконно, християнско, традиционно българско“, досега все още:

• Жените нямаше да имат право да гласуват;

• Жените нямаше да имат право на собствена кариера;

• Жените щяха все още да са домашни робини;

• Главата на традиционното патриархално семейство щеше да има право да си бие жената, защото си е негова;

• Жените нямаше да имат право да отказват секс на „християнските си съпрузи“;

• Разводът щеше да е кошмар и повод за социален присмех;

• Самотните хора щяха да плащат ергенски данък;

• Жените щяха да са като утробни репликатори за семействата;

• Абортите щяха да са забранени;

• Ин-витро процедурите щяха да са забранени;

• Лекарствата щяха да са забранени;

• Ваксинациите щяха да са забранени;

• Антибиотиците, антисептците, нищо нямаше да съществува. Само „божият ред“ и пускане на кръв;

• Науката нямаше да напредне;

• Нямаше да има никаква наука;

• Само Инквизицията щеше да гори на клада хората, които не спазват „старите християнски традиционни уотевър правила“

• Нямаше да има телефони и коли; Не знам как оня поп щеше да ходи с ролекс и да кара Майбах, ама то май не е много традиционно и християнско;

• Нямаше да има компютри, където традиционните изконни християни да си пишат глупостите;

• Нямаше да има телевизори, както и тв-студия, където традиционните изконни християни да се натискат да участват, за да ги чуят повече хора;

• Нямаше да има свобода. Нямаше да има равенство пред закона, защото нямаше да има други закони, освен религиозните.

Щяхме просто да си живеем в тъжен религиозен феодализъм и единственото забавление щеше да е ходене по Кръстоносни походи и избиване на неверници. Сега на избиването на неверници му казват джихад и не е ок, ама тогава е било Поход и е ок. Явно ако се кръсти Поход, е ок. Ако си е традиционен джихад, не е ок. Въпреки, че все е избиване на неверници.

Противопоставянето на „изконните християнски традиционни ритуали и ценности“ е придвижило цивилизацията напред. Освободило ни е от религиозния фундаментализъм. А сега едни сектанти искат да ни върнат обратно в тъмното минало.

България е светска държава. А религията е лично преживяване на всеки един от нас. Това е изконното, българското, европейското, истинското стремление.

Дякон Левски е казал: „Нашето драгоценно отечество ще се нуждае от достойни хора, които да го водят по пътя на благоденствието, така щото да бъдем равни на другите европейски народи.“ Да, и Левски е мечтал да сме равни на другите европейски народи, а не да тънем в средновековието на източните губернии.

Тъжно е как допуснахме фалшиви пророци да определят бъдещето ни.

Тъжно е как допуснахме фейк религиозни проповедници да ни определят живота.

Тъжно е как допуснахме да се изкривят стремежите ни.

Тъжно е как допуснахме политическа класа, която ни връща в религиозните бълнувания и не взима отношение да защити правата на гражданите от сектантите.

Препоръчвам книгата „Добри мъже“ на Реверте. Вътре добре описва как в средните векове Испания попада под влиянието на църквата и остарялата си политическата класа. Те налагат принципа, че трябва да се живее спрямо „традиционните изконни християнски канони“. Което води до тоталното изоставане на Испания спрямо модернизиращия се свят. Трябват им 300 години, за да преодолеят щетите и изоставането. Само от едното желание на религиозна и политическа класа да се запази статуквото, за да си запазят властта.

Та, подкрепям Прайда, за да не предам цивилизационния избор на поколенията преди мен. А именно – свободата и равенството пред закона са основните правила за една модерна държава.

Браво, цветни хора, продължавайте! ❤

Прегледана: 176901

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече