Богомил Грозев подаде оставка от „Старинен Пловдив“

0

Малко повече от година, след като пое управлението на общинския институт „Старинен Пловдив“, Богомил Грозев обяви в профила си във Фейсбук, че е подал молба за напускане.

„Оттеглям се с гордо вдигната глава и огромно удовлетворение от постигнатите резултати! Правя тази крачка, за да няма съмнения за влияние и намеса около предстоящия конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Никога не съм бил и не съм политически ангажиран и не желая да бъда използван по политически подбуди. Заради това лично си входирах молбата за напускане“, написа Грозев.

Журналистът, който дълги години водеше новините на „Нова телевизия“, изненадващо бе назначен през февруари 2020 г. за шеф на общинската структура в Пловдив, която отговаря за опазването и закрилата на движимите и недвижимите културни ценности на Старинен Пловдив, както и за дейностите по популяризиране на българското духовно и културно-историческо наследство.

Изборът му без конкурс обаче предизвика масовото недоволство на пловдивчани. Напрежението обаче ескалира, когато Богомил Грозев постави начело на Античния театър столичен диджей, а кметът Здравко Димитров го застави да си отмени заповедта. „Той допусна грешки, с това назначение вбеси пловдивчани“, каза неотдавна градоначалникът на Пловдив.

Все още няма обявен конкурс за директорското място в „Старинен Пловдив“. Богомил Грозев обаче не отговаря на необходимите условия, дори да реши да се яви. Изискванията са директорът да е завършил история, археология, антропология и науки за култура. Грозев е с техническо образование.

Прегледана: 176597

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече