Тодор Кантарджиев: Имам тежко хематологично заболяване, парите са от застраховката на жена ми

0

Пенсионираният директор на Националния център за заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев отговори на появилите се коментари, че според данъчната му декларация има много големи спестявания. За да обясни сумата, тази сутрин пред bTV той за първи път сподели публично подробности за личния си живот: 

„На никого не пожелавам по този начин да събира пари, защото аз съм с тежко хематологично заболяване, с трансплатнация на костен мозък. Когато започна епидемията, имунната ми система беше толкова зле, че мислех, че ваксинацията, която си направих година по-късно, няма да ми подейства. Тези пари моето семейство са ми ги събирали за моето лечение, което не беше много скъпо,  преживях трансплантация в Париж през 2016 година, защото такива не се правеха в България. За съжаление, докато аз бях там, жена ми почина внезапно от спиране на сърдечната дейност. Тя работеше на много престижна позиция в американска фирма – да знаете, Америка е държава, която си уважава хората, които работят за нея, нашите едно хубаво не взеха от нея – та оказа се, че тя има застраховка „Живот“ за внезапна смърт. От това са многото пари и на никого не пожелавам да ги събира за това“, разказа той.

Преди няколко дни, когато още не беше пенсиониран от служебния здравен министър Стойчо Кацаров, Кантарджиев обяви, че от работата си в НОЩ и от интервюта пред медии не е вземал пари.

„Ние, като лекари, не сме тръгнали да забогатяваме от пандемията и страданието на хората“, каза той и допълни, че за тези, които биха се интересували от доходите му, предлага да погледнат данъчната му декларация. Кантарджиев уточни, че по време на пандемията е получавал заплатата си като директор на НЦЗПБ, която е 3700 лв.

Прегледана: 173186

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече