Депутатите освиркаха Костадин Ангелов

0

Новоизбраните депутати освиркаха здравния министър в оставка Костадин Ангелов, който днес дойде в пленарната зала.

Докажете, че хората в тази зала са на висотата да спасят цяла България, обърна се към политиците в парламента здравният министър в оставка Костадин Ангелов, цитиран от БТА.

Поводът са декларациите от парламентарната трибуна, в които се заклеймява решението за закриване на Националния оперативен щаб /НОЩ/ и се определя като безотговорно.

Управлението на държавата изисква нещо много важно – коронакризата е най-важното нещо, което стои в момента пред българския народ като изпитание и подобен тип изказвания, които разклащат доверието в институциите, в българските лекари, няма да доведат до нищо хубаво, категоричен беше министърът в оставка.

Разединението не прави силата, обърна се Ангелов към политиците в залата.

НОЩ беше съставен от достойни хора, ген. Мутафчийски е достоен български лекар, способен да носи отговорност и да взема трудни решения, категоричен беше той. Когато виждаме края на третата вълна, е много лесно да се четат декларации от парламентарната трибуна и къде бяхте, когато при втората вълна болниците нямаха въздух, попита министърът в оставка.

Когато изразяваме загриженост за здравето на хората и на тези в тази зала, кога казваме истината – когато говорим от парламентарната трибуна или когато стоим в залата без маски, обърна се той към депутати без предпазни средства на лицето.

Ангелов припомни, че по време на предизборната кампания и цяла година пред Министерството на здравеопазването част от сегашните народни представители са обяснявали как няма такава пандемия, горили са маски, наричали са докторите „престъпници“. Сега ме е срам като лекар, призна той. И подчерта, че в закона е записано, че министърът носи отговорността за управлението на здравната криза, не НОЩ, който е съвещателен орган и не предлага мерки, това се прави от главния санитарен инспектор.

Може много да викате за справянето с ковидситуацията, но и с третата вълна се справихме, отчете министърът в оставка – от залата отговориха с неодобрителни възгласи „ууу““.

Българското здравеопазване и лекари не заслужават това, което се случва в тази зала, категоричен бе Костадин Ангелов.

Прегледана: 117146

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече